Actualitate

Primesc prime dacă CEO este pe profit

Complexul Energetic Oltenia a raportat profit la jumătatea anului. Astfel, profitul net la șase luni ar fi de 668 milioane de lei.

Pe cale de consecință, primele minerilor și energeticienilor de sărbători nu ar fi puse în pericol.

“Primele de sărbători nu vor fi puse în pericol, deoarece compania încă are rezultate pozitive, problema va fi când compania va înregistra probleme și va avea rezultate negative, că, atunci, prin lege ni se interzic primele”, a spus liderul sindical Dumitru Pîrvulescu. 

Potrivit bugetului de venituri și cheltuieli, compania estimează să încheie anul cu un mic profit, iar asta ar însemna să poată fi date prime și anul viitor.

Există în riscul să încheie anul pe pierdere. “Există, totuși, o contradicție între legislația muncii, adică, totuși, salariații au contracte individuale de muncă cu anumite drepturi strict trecute și legea asta care a apărut peste noapte și, din pix, guvernul taie anumite drepturi. Nu prea s-a întâmplat chestia asta până acum și va trebui să găsim o soluție la ce tâmpenie a făcut guvernul”, a mai spus sindicalistul.

Compania estimează că va încheia anul cu un profit brut de 13,1 milioane de lei, mult mai mic decât anul trecut, dar totuși profit.

Vizualizări: 2,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: