Politică

Primarul Robert Negoiță, trimis în judecată de DNA

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Acuzațiile vizează contractul de salubrizare cu ROSAL GRUP. 

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de peste 578 de milioane de lei. În același dosar au mai fost trimiși în judecată și directori din primărie. 

Conform DNA, în perioada anilor 2013-2018, în Sectorul 3 din municipiul București au fost încheiate mai multe acte adiționale la un contract de salubrizare cu SC ROSAL GRUP SA, prin care, fie s-a prelungit contractul, fie a fost mărită valoarea acestuia.

”Cu alte cuvinte, în contextul menționat, în loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 ar fi fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin acte adiționale care ar fi determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare”, se arată într-un comunicat al DNA. 

Robert Negoiță a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave și a infracțiunii de complicitate la fals intelectual.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Vizualizări: 845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: