Social

Prefectura, pichetată de salariați din învățământ

Va fi protest pe 14 decembrie la Parlament, iar pe 15 și 16 decembrie în județe. Cei care vor ieși în stradă sunt salariații din învățământ, nemulțumiți de faptul că învățământului îi revine doar 2,1% din PIB, potrivit bugetului pe anul viitor. O adevărată crimă, dacă ne gândim că pentru apărare, adică pentru a da contracte firmelor străine, se alocă 2,5% din PIB.

“Așa cum ati aflat din presă, sectorul EDUCATIE este iar vitregit. Conform Proiectulul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2023, învățământului îi revine 2,1% din P.I.B., contrar legii. În urma unei simulări făcute pentru personalul nedidactic pentru a se vedea impactul aplicării ordonanței privind măsurile fiscal-bugetare pentru anul viitor, se constată că această categorie de salariați este într-o situație critică”, transmite președintele Sindicatului Liber din Învățământ Târgu Jiu, Simona Urluescu.

La Gorj, pe data de 15.12.2022, o delegație a sindicatelor din învățământ va purta discuții cu prefectul județului Gorj privind problemele personalului din învățământ. În această perioadă Piața Prefecturii Gorj este destinată Sărbătorilor de iarnă, numărul delegaților va fi limitat.

Miercuri, 14.12.2022, personalul nedidactic nemulțumit este îndemnat să poarte,  în semn de protest, banderolă albă pe braț, în intervalul 07.45 - 08.15, prezenți la intrarea în școală. 

“Urmărim să atragem atenția Guvernului României asupra: salariilor inacceptabil de mici; nemulțumirilor personalului nedidactic, care nu beneficiază de sporul pentru condiții de muncă de care beneficiază celelalte categorii de bugetari; neplății orelor suplimentare; nedecontării cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă; alocării unui procent de 2,1% din P.I.B., de la bugetul de stat, prin bugetul M.E., pentru anul 2023“, mai arată sursa citată.

Protestele vor continua în ianuarie, anul viitor.

 

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: