Eveniment

Polițiștii rutieri, trași pe dreapta. Vor fi înlocuiți cu un sistem inteligent!

Administrația locală din municipiul Târgu Jiu va implementa un sistem inteligent menit să fluidizeze traficul din municipiul Târgu Jiu. Semafoarele nu vor mai avea timpi ficși, ci vor funcționa în raport cu volumul de trafic din intersecțiile respective. De asemenea, pietonii vor fi nevoiți „să cheme” culoarea verde, care le permite trecerea, apăsând un buton, amplasat lângă semafor. 

Sistemul inteligent, care funcționează de ani buni în alte orașe mai mari, va înlocui polițiștii rutieri care dirijau traficul din marile intersecții, în orele de vârf. 

„Este un proiect de inteligență maximă pentru că din momentul în care este pus în operă, semafoarele nu vor mai funcționa pe timp fix, adică indiferent dacă ai mașini sau nu ai mașini, că ai pietoni sau nu ai pietoni, pietonii vor avea treceri de pietoni pe bază de buton la toate trecerile de pietoni din municipiul Târgu Jiu. Chiar dacă se dă un impuls, la un moment dat, că nu mai sunt mașini, dacă cineva nu va apăsa pe buton, trecerile de pietoni vor rămâne închise. Din momentul în care ai apăsat pe buton, i se transmite un mesaj în sistem și el va calcula foarte bine nivelul de trafic din fiecare direcție. Eu am dat ca un exemplu sensul giratoriu și semafoarele de la Piața Mare. Dacă dinspre Primăria Municipiului Târgu Jiu, la orele amiezei, calculat prin acele fante și prin sistemul video, vine un număr de mașini mult mai mare decât vine dinspre Bălești, semaforizarea se va schimba în funcție de asta. Este cumva ceea ce făceau pe vremuri cei de la Poliția Rutieră. Nu țineau cont de culoarea de la semafor, dirijau circulația în funcție de volumul de trafic. Acum, discutăm de un sistem inteligent, nu mai avem nevoie de polițiști în intersecție”, a afirmat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

 

 

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: