Eveniment

Polițist condamnat pentru o mită de 1 milion de euro

Un ofiţer de poliţie judiciară din București a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a primit 1,1 milioane de euro de la un om de afaceri, ca mită pentru a-l ajuta pe acesta la clasarea unui dosar în care era cercetat pentru înşelăciune.

Poliţistul primise la instanţa de fond o condamnare mult mai mare, de 5 ani şi 10 luni închisoare.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi un complice al poliţistului, care a primit 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Conform actului de acuzare al DNA, în perioada februarie - aprilie 2020, Marius Aurelian Fleancu era ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, fiind delegat la Parchetul General pentru a participa la o anchetă într-un dosar în care omul de afaceri Bogdan Savin, proprietarul grupului de firme Ager, era cercetat pentru înşelăciune.

Prin intermediul complicelui său, Cristian-Nicolae Ploaie, ofiţerul de poliţie a luat legătura cu omul de afaceri şi i-a cerut peste un milion de euro, promiţând că va obţine clasarea dosarului respectiv. Poliţistul susţinea că banii primiţi ca mită urma să-i împartă cu procurorul de caz şi procurorul şef de secţie de la Parchetul General.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, intermediarul Cristian-Nicolae Ploaie a fost prins în flagrant de DNA în timp ce primea suma de 1,1 milioane de euro de la omul de afaceri, iar pe 2 mai 2020 era reţinut şi ofiţerul de poliţie Marius Aurelian Fleancu, acesta fiind arestat preventiv şi trimis peste o lună în judecată.

 

Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: