Eveniment

Percheziții într-o comună din Gorj

Polițiștii gorjeni au făcut percheziții la domiciliile unor tineri de 18 și 29 de ani, din comuna Brănești, într-un dosar privind furtul de lemne.

Sesizarea a fost făcută în octombrie de un bărbat din comuna Turburea, care a anunțat organele de poliție cu privire la faptul că 3 tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 18 de ani, din comuna Brănești, împreună cu un alt tânăr, de 20 de ani, din comuna Ionești, au tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori de pe raza comunei Turburea, fiindu-i sustrasă și o cantitate de lucernă.

“Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că la data de 23 octombrie a.c., dintr-un zăvoi din lunca râului Gilort, de pe raza comunei Turburea, aparținând fondului forestier național, au fost tăiați ilegal și sustrași 2 arbori, specia anin, iar pe limita cu respectiva parcelă, în afara fondului forestier, au mai fost identificate un număr de 7 cioate, ale unor arbori din specia anin și salcie, care de asemenea, au fost tăiați și sustrași ilegal”, a transmis IPJ Gorj.

 

Bărbatul de 29 de ani, la domiciliul căruia a fost efectuată una dintre percheziții, este persoana care a cumpărat arborii sustrași de tineri.

 

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, fără drept și sustragere de material lemnos, precum și pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 

Vizualizări: 11,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: