Eveniment

Percheziții în Târgu Jiu

Au fost percheziții ieri la persoane din Târgu Jiu, bănuite că se ocupă ilegal de comercializarea de articole pirotehnice.

"Au fost efectuate două percheziții la imobilele utilizate de un tânăr de 27 de ani, din localitate, pentru depozitarea de articole pirotehnice tip baterii de artificii, în vederea comercializări acestora. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 19 articole pirotehnice tip baterii de artificii, din categoria F2, cu o greutate totală 60 kg, în valoare totală de 4.000 de lei", a comunicat IPJ Gorj.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Tot ieri, în baza planului național ”Pirotehnic 2023-2024”, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat în municipiul Târgu Jiu, în zona parcării unui supermarket, unde au constatat că un bărbat de 46 de ani, din localitate, deținea fără drept și fără a fi autorizat, în interiorul unei autoutilitare, 7 baterii de artificii cu 49 focuri, și 3 baterii de artificii cu 36 focuri fiecare, toate din categoria F2.

Astfel, toate cele de 20 kg de articole pirotehnice au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În baza aceluiași plan de acțiune, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat la un punct de lucru ce aparține unei societăți comerciale, din Târgu Jiu, ocazie cu care au identificat o femeie de 37 de ani, din localitate, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria F2, interzise la deținere și comercializare, fiind identificate 9 baterii de artificii.

Articolele pirotehnice în cantitate totală de aproximativ 20 kg, au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Vizualizări: 2,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: