Actualitate

Pau: Ne așteptăm, dintr-o zi în alta, să punem lacătul pe fabrică

Oamenii de afaceri încep să vorbească despre problemele pe care le au din cauza creșterii facturilor la utilități.

Un producător de mobilă din Târgu Jiu a explicat că pentru prima dată în 24 de ani își pune problema închiderii activității. 

Este vorba de Ion Pau, cel care deține fabrica de mobilă Koncord Trans SRL.

”Gazul s-a scumpit cu 240%, într-un an, energia electrică s-a scumpit cu 90%. O firmă care face o producție de un milion și ceva de lei, să-ți vină factura de 12-13% din totalul costurilor, ce șanse mai ai să mai lucrezi? Zero șanse! Ne așteptăm, dintr-o zi în alta, să punem lacătul pe fabrică. Nu știu dacă voi face față, pentru că în perioada rece costurile cu energia cresc, deoarece trebuie încălzite toate spațiile, costurile cu gazul cresc”, a declarat Ion Pau pentru Digi24.

Și nu doar utilitățile s-au scumpit. “Sunt majoritatea produselor la care prețul a crescut cu 100%. Aș da exemplu placajul, bușteanul, peste sută la sută. Nu poți, într-o țară în care ai producție foarte mare de masă lemnoasă, lemnul bun, lemnul de lucru, să-l tai și să-l faci lemn de foc. M-am gândit de mai multe ori să renunț la afacere. Sigur că nu poți face o afacere pe pierdere”, a mai spus Pau.

Din păcate toate afacerile, mari sau mici, sunt afectate. Chiar dacă există scheme de ajutor cu bani europeni, acestea sunt aplicate foarte târziu.

Vizualizări: 3,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: