Social

Parcul fotovoltaic i-a redus factura la energie

Primăria Bustuchin din județul Gorj este prima care a realizat un parc fotovoltaic, prin care a redus factura la energie. Peste o mie de panouri fotovoltaice au fost montate în apropierea primăriei.

”Mi-am dat seama că preţul la energia electrică în România creşte din zi în zi. Aici avem 1200 de panouri şi este un proiect pe care l-am realizat pe o suprafaţă de un hectar”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Instituţia a primit „Licenţa pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice acordată unităţii administrativ-teritoriale“ şi, astfel, poate să furnizeze şi să comercializeze energie electrică. „Licenţa pentru furnizarea energiei era cea mai importantă, după obţinerea finanţării, implementarea şi finalizarea lui. Energia electrică produsă de noi poate să intre în sistemul energetic naţional şi să valorificăm surplusul“, a spus primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea. 

Capacitatea de producţie a parcului fotovoltaic este de peste 400 MW pe an. Parcul fotovoltaic a fost realizat printr-un împrumut în valoare de 363.000 de dolari luat de Primăria Bustuchin de la Fondul Român pentru Eficienţa Energiei. Banii trebuie returnaţi într-o perioadă de 84 de luni.

”Am făcut această investiție pentru noi toți. Se va asigura energia electrică pentru toate unitățile școlare, primărie, dar și altele”, a mai declarat primarul.

Cetăţenii văd cu ochi buni investiţia, dacă asta înseamnă facturi mai mici.

Vizualizări: 2,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: