antiVirale

Parc dendrologic inedit într-o comună din Gorj

Localitatea Baia de Fier, stațiune turistică de interes local, și-a schimbat înfățișarea în apropierea Peșterii Muierilor, cel mai vizitat obiectiv din zonă. Peisajul s-a schimbat radical cu cinci milioane de euro.

A apărut, astfel, un parc dendrologic în apropierea peșterii. Dar nu sunt singurele investiții.

“Proiectul finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a constat în amenajarea zonelor de intrare și ieșire din Peștera Muierilor, una dintre cele mai cunoscute și vizitate peșteri din țară, a unui parc dendrologic cu o suprafață de trei hectare și a unei zone de recreere și agrement de aproape trei mii de metri pătrați. Astfel, au fost amenajate alei pietonale, piste pentru biciclete și popasuri pe o distanță de aproape 8 kilometri, a fost construit un amfiteatru în aer liber cu bordeie pentru meșterii populari și au fost amenajate un loc de joacă, un spațiu pentru fitness în aer liber și o pistă de tip pumptrack”, anunță autoritățile.

Comuna a devenit tot mai cunoscută în rândul turiștilor și zeci de mii de oameni o vizitează în fiecare an. Nu doar peștera atrage turiști în zonă, ci și muntele, turismul de aventură și gastronomia locală.

Vizualizări: 2,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: