Social

OPC Gorj a dat amenzi de o jumătate de milion de lei

Peste 100 de controale au făcut comisarii de la Protecția Consumatorilor Gorj de la începutul anului până în prezent. Au găsit nereguli multe si au dat aproape 100 de amenzi în valoare totală de circa 600 de mii de lei. 

 

Controlorii au depistat alimente expirate, practici înșelătoare, comercializarea de jucării periculoase ori produse cosmetice neconforme.

 

Controalele au vizat 14 supermarketuri și 12 restaurante, fast-food-uri, patiserii sau carmangerii.

 

"Principalele nereguli constatate în timpul controalelor, au fost: practici comerciale înșelătoare, respectiv constatarea unor diferențe între prețurile afișate la raft și casa de marcat; nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare pentru diverse produse alimentare; comercializarea unor produse congelate cu exces de gheață și modificări organoleptice; deficiențe privind informarea consumatorilor; produse cosmetice neconforme; comercializare de jucării periculoase, ce pot pune în pericol sănătatea consumatorilor; comercializarea de produse electrice neconforme; produse alimentare cu data durabilității minimale depășită sau legume și fructe cu modificări organoleptice de alterare", anunță Gheorghe Milosteanu, de la OPC Gorj.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: