Actualitate

Noi detalii despre cazul minerului decedat la Roșia

Un fost supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia a publicat un document intern al companiei, cu privire la salariatul care a murit vineri într-un accident de muncă, la Cariera Roșia.

“Excavatorul 2000 - 03, în momentul producerii accidentului mortal, nu avea sarcini tehnologice, fiind programat pentru revizie lunară. Programul de revizie includea atât lucrări mecanice, cât și lucrări în instalația electrică”, se precizează în raport.

Sudorul Nicolae Stoica a avut parte de o moarte cumplită. “La ora 11.15, dintr-un motiv care momentan nu a fost identificat, rotorul roții portcupe a excavatorului a pornit, prinzându-l pe sudorul Stoica Nicolae între pragul de pe rotor la care lucra și statorul roții portcupe. După ce a fost strivit, corpul victime cel mai probabil a căzut înapoi în cupa în care lucrase anterior, care a continuat mișcarea de rotire până când a ajuns în partea superioară a roții portcupe, după care a căzut în buncărul de primire al benzii I”, se arată în document.

Un copil de 7 ani și o soție casnică depindeau de acest salariat. În document se arată și cum putea fi prevenit accidentul mortal de muncă: “Orice intervenție ce necesită intrarea personalului printre organele mecanismului utilajului, care accidental ar putea fi pus în mișcare, se face numai după oprirea și blocarea acestuia. În situația în care există posibilitatea ca mecanismul să fie pus în mișcare chiar cu motorul de acționare decuplat, respectiv să fie pornit prin efectul propriei greutăți, se blochează mecanic împotriva pornirii”.

“Cât de rudimentară este procedura CE Oltenia de asigurare a instalațiilor împotriva pornirilor accidentale”, a fost concluzia lui Gabriel Giorgi, cel care a publicat documentul.

Gabriel Georgi a reacționat foarte agresiv și pe platforma sa de socializare, acuzând sinecurlile din funcțiile cheie ale Complexului Energetic Oltenia. 

"Oare ce-i spune conștiința lui Trufelea ținând cont că managementul lui defectuos a cauzat în zona de exploatare a carierei Roșia decesul mai multor angajați ai CEO?!

  Oare cum se simte Ion Iordache știind că la susținut pe Trufelea să ocupe acest post foarte important în Directoratul CE Oltenia?!

 Gândiți-vă că acești indivizi sunt plătiți cu zeci de mii RON /lună ca să se asigure că procesul de producție se desfășoară în condiții optime, dar, din păcate, nu au capacitatea intelectuală necesară să o facă!!!

PS. Lăsați-o mai ușor cu amenințările că nu ține," a susținut acesta. 

 

Vizualizări: 4,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: