Actualitate

Noi capacități de energie... cât o jumătate de grup de la CE Oltenia

Comitetul de reglementare al ANRE a decis să acorde autorizaţii de înfiinţare pentru noi capacităţi energetice de 167 MW. Un singur grup pe cărbune al Complexului Energetic Oltenia are dublu, iar două au fost închise anul trecut și alte două vor fi închise la finalul anului.

Au fost date autorizații de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Termoelectrică în Cogenerare Midia Năvodari, cu puterea electrică instalată de 77,8 MW şi maximal debitată de 16,3 MW, acordată societăţii Rompetrol Energy SA, cu durata de valabilitate de 26 de luni, şi acordarea autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Oradea, cu puterea electrică instalată de 90,035 MW şi maximal debitată de 86,565 MW, societăţii Eco Sun Oradea, cu durata de valabilitate de 15 luni.

Toate autorizaţiile de înfiinţare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcţiune a capacităţilor energetice, la creşterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Naţional.

ANRE continuă analiza capacităţilor de producere a energiei electrice şi publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situaţia actualizată a puterilor instalate. 

Vizualizări: 2,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: