Diaspora

Muncitorii români plătesc mai scump viza în Marea Britanie

Cetățenii români vor plăti cu 55 de lire mai mult la obținerea vizei pentru muncitorii sezonieri, spre deosebire de cetățenii din alte state din Uniunea Europeană.

Europarlamentarii români au anunțat că au inițiat o procedură prin care au solicitat Comisiei Europene să intervină pentru a opri „discriminarea celor peste 500.000 de români de către guvernul de la Londra”.

„Comisia Europeană ar trebui să abordeze ferm și fără concesii subiectul privind tratamentul diferențiat aplicat de către Marea Britanie și să își folosească toate instrumentele politice și juridice pentru a proteja dreptul la muncă și drepturile conexe ale tuturor cetățenilor europeni, fără niciun fel de discriminare”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac.

Românii care au locuit în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020 (finalul perioadei de tranziție) pot continua să locuiască, să lucreze și să studieze în Marea Britanie pe toată durata vieții lor.

Din păcate, însă, situația nu se aplică cetățenilor români și membrilor familiilor acestora care nu își au încă reședința în Regatul Unit sau care intenționează să se mute acum în Regatul Unit.

Solicitanții din 22 de state membre UE beneficiază automat de o reducere de 55 lire sterline la plata taxei pentru obținerea vizei de muncă, dar românii nu se află printre aceștia. Discriminați sunt și solicitanții din Bulgaria, Estonia, Lituania și Slovenia.

Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: