Eveniment

Morega rămâne în arest la domiciliu

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, rămâne în arest la domiciliu, a decis luni Tribunalul Bucureşti, el având obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea procurorilor, în dosarul în care este cercetat penal după ce a fost prins conducând fără permis de conducere şi a produs un accident auto.

Iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar, apoi au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, însă Judecătoria Sectorului 1 a decis pe 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu, cu obligaţia de a purta o brăţară electronică de supraveghere.

Procurori au atacat decizia primei instanţe, dar contestaţia lor a fost respinsă luni de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art.221 alin. 1 Cpp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Definitivă", arată Tribunalul Bucureşti.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: