Eveniment

Miner rănit la Pinoasa. Are doar 34 de ani!

Un accident grav de muncă a avut loc la Cariera Pinoasa a Complexului Energetic Oltenia. Salariatul este la spital.

actualizare: Potrivit informațiilor obținute de ITM Gorj, în data de 08.11.2023 , orele 01:55 (schimbul 3), un lăcătuș mecanic, în vârstă de 34 ani, în timp ce executa sarcini de serviciu, a fost accidentat, aflându-se în apropierea unui echipament de muncă de unde s-a rupt o ancoră de susținere a echipamentului.

Victima a fost transportată la Spitalul din Rovinari, iar ulterior la Spitalul de Urgență Tg -Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale.

"Evenimentul a fost comunicat instituției noastre. Conform legislației în vigoare evenimentul va fi cercetat de către o comisie nominalizată de catre angajator și avizat de către instituția noastră", a mai precizat ITM Gorj.

actualizare 1: Poliția a venit cu precizări. "La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizați prin apelul 112, de către o femeie de 54 de ani, din orașul Rovinari, despre la faptul că într-o carieră minieră, din satul Pinoasa,  ar fi avut loc un accident de muncă. 

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 34 de ani, din comuna Drăguțești, în timp ce desfășura activități de supraveghere a unei benzi transportoare de steril, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe banda transportoare.

Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză s-a întocmit  dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă".

actualizare 2: Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, starea minerului este stabilă: “Nu s-a intervenit chirurgical pentru că nu a fost nevoie. Are mai multe traumatisme. A rămas internat pentru tratament și supraveghere medicală”. 

Vizualizări: 3,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: