Actualitate

Mii de salariați ai CEO, afectați de noua lege a pensiilor

Dumitru Pîrvulescu, lider sindical în Complexul Energetic Oltenia, a spus că pensiile minerilor și energeticienilor vor fi mult mai mici pe noua lege a pensiilor, dacă aceasta rămâne așa cum a ajuns la parlament.

“Dacă ni s-a făcut acel bine prin legea 197 și aveam introduse în condițiile speciale activitățile de producție, mentenanță și asimilate, prin actualul proiect vedem că este doar activitatea de producție. Dacă rămâne așa, mai mult de jumătate din salariați nu ar mai beneficia de acest drept”, a spus Pârvulescu la Tele 3.

Mai mult, pe legea 197, reducerea vârstei de pensionare era de 13 ani pentru cei care au lucrat în condiții grele, pe noul proiect reducerea este de 11 ani.

O anomalie este și aceea că proiectul face reducere a vârstei de pensionare doar pentru primii 20 de ani lucrați în condiții speciale și deosebite.

Și modul de calcul a pensiilor îi dezavantajează pe cei care au avut condiții grele de muncă. Pîrvulescu spune că și pensiile celor ieșiți la pensie pe legea actuală nu vor mai crește, până vor ajunge la nivelul celor care vor ieși pe noua lege.

“Ni s-a spus că nu se mai putea inverveni în proiectul de la guvern, pentru că ar fi trebuit luate iar avizele”, a spus Pîrvulescu, care spune că are promisiuni de la parlamentari că vor amenda legea.

 

Vizualizări: 3,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: