Actualitate

Mesaj dur al unui salariat al CE Oltenia: Nu știu de ce își riscă libertatea

Salariații Complexului Energetic Oltenia critică politica societății, de a angaja 600 de persoane pe perioadă determinată, până la finalul anului. Asta pentru că necesarul de oameni este mult mai mare, iar pentru câteva luni nu vine nimeni, iar dacă vor veni nu își vor da interesul.

“Stau la mai multe capete aiurea. Cine vrea să se angajeze pe un termen limită? Nimeni nu vrea incertitudine. Iar 600 de inși sunt 'o firmitură' față de câți ar trebui angajați”, a transmis Mircea Gherendi, salariat al CEO, într-un comentariu pe facebook.

Acesta se întreabă de ce conducătorii formațiilor de lucru își riscă liberatea, lucrând sub normativ. “Deja se lucrează sub personal, ceea ce este caz penal. La o adică CFL- istul care lucrează cu lipsa de personal va răspunde penal.Nu știu de ce își riscă libertatea”, a mai comentat Gherendi.

Afirmația a venit după ce Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus că societatea nu intenționează să facă angajări pe durată nedeterminată. Va angaja 600 de oameni din aprilie până în decembrie, și asta doar în condițiile în care sute de oameni se vor pensiona când va intra în vigoare legea prin care personalul din producție poate ieși la pensie la 52 de ani.

La finalul anului, CE Oltenia va avea cu două mii de salariați mai puțini, așa cum prevede planul de restructurare.

Vizualizări: 7,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: