Social

Maria, fetița care va merge pentru prima dată la 7 ani

O fetiță de 7 ani, elevă în clasa I la Liceul Tehnologic Roșia Jiu, ar putea face primii pași singură până la sfârșitul acestui an. Profesorii școlii sunt cei care au sesizat că fetița era adusă la școală în spate de o bunică și s-au implicat pentru a face rost de un scaun cu rotile.

Cazul a ajuns însă la urechile medicului ortopet Bogdan Niculescu, șef al Secției Ortopedie Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Acesta a cerut să vadă fetița.

O echipă de medici ai SJU a consultat-o pe fetiță și a decis că aceasta poate fi operată.

"Maria nu a mers vreodată, a fost un caz destul de greu, dar am considerat că o putem ajuta. Fata are sechele neurologice, așa că a trebuit să fie văzută de o echipă de medici. A fost evaluată de medicii Adela Morega, cardiolog, Valeriu Stănilă, anestezist, Ion Dascăl, ortoped și de mine. S-au decis operarea micuței și a fost supusă unei intervenții chirurgicale in data ele 28.09.2021. În sala de operație, în Secția Ortopedie Traumatologie, lângă mine, au fost medicii Ion Dascăl și Valeriu Stăvilă. Am corectat partea ortopedică, așteptăm să vedem cum va evolua. Urmează să rezolvăm și partea neurologică, conexiunea dintre creier și picioare de care se va ocupa kinetoterapeutul", a spus dr. Bogdan Niculescu.

Fetița a fost externată, dar urmează câteva luni de recuperare, pentru care familia are nevoie de ajutor. Deja mai multe persoane sunt implicate în această poveste emoționantă, fiind posibil ca Maria să poată merge pentru prima oară la finalul acestui an. Omul de afaceri Călin Lemnaru a răspuns apelului de a ajuta micuța.

Liliana Bugă, directorul Liceului Roșia Jiu, unde învață fata, a explicat că anul trecut, fiind școala mai mult online, micuța nu a prea fost văzută la școală, dar acum toată lumea a fost impresionată de efortul făcut de fetiță și bunica ei, astfel încât cadrele didactice s-au implicat pentru găsirea unei soluții. La început au crezut că este nevoie de un scaun cu rotile, dar iată că fata era operabilă și deznodământul ar putea fi unul fericit.

Vizualizări: 16,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: