Eveniment

Mandat de arestare emis în lipsă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a propus ieri arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, a inculpatului M.I.R., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor.

“S-a reţinut că în dimineaţa zilei de 23.09.2023 în jurul orelor 02.00, în timp ce se afla în incinta clubului “Caractere” situat în mun Tg Jiu, Bld. C-tin Brâncuşi, pe fondul consumului de alcool, inculpatul M.I.R. a intrat într-un conflict spontan cu victima T.M, cei doi având discuții contradictorii şi îmbrâncindu-se reciproc în interiorul localului, hotărând să se deplaseze în exteriorul localului, pentru a avea un conflict fizic.

După părăsirea localului, inculpatul M.I.R.  a scos din buzunarul pantalonilor un cuţit tip briceag, cu care a aplicat victimei mai multe lovituri de mare intensitate în zone vitale, respectiv abdomen şi torace, producând acesteia leziuni ce necesită pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa, ducând şi la pierderea unui organ, respectiv splina, exercitarea actelor de violenţă încetând urmare a intervenției ferme a unui martor.

Inculpatul M.I.R a fugit imediat de la faţa locului.

Propunerea de arestare preventivă a inculpatului a fost întemeiată pe existenţa unor probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunile pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, menţionate anterior, precum şi pe situaţia că inculpatul a fugit şi s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.

Prin încheierea pronunţată în data de 24.09.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului M.I.R pe o durată de 30 de zile.

Facem însă precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, dar această acţiune a procurorului nu este în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoana inculpată”, a transmis Parchetul Gorj.

Vizualizări: 1,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: