Ultima oră

Mama sinucigașă și cei doi copii din Timișoara, îngropați într-un singur sicriu

Familia tinerei mame care a murit împreună cu cei doi copii ai săi, un băiețel și o fetiță, de 3 și respectiv 6 ani, după ce a sărit de pe un bloc din Timișoara, marți, 3 mai, a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, într-un singur sicriu.

Aceștia vor fi înmormântaţi vineri, 6 mai, în cimitirul din cartierul Freidorf din Timişoara.

Biserica Ortodoxă are reguli speciale de înmormântare în cazul sinuciderilor, fiind considerate păcate foarte grav, deoarece persoanele care aleg să-şi ia viaţa s-au lepădat de credinţa în Isus Hristos şi de nădejdea în Dumnezeu.

De aceea, Biserica refuză de obicei slujba înmormântării pentru sinucigaşi, cu unele excepţii, în cazul persoanelor cu boli psihice, care nu au avut discernământ, conform hotărârii Sfântului Sinod, scrie adevarul.ro.

Familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, mama și cei doi copii, într-un singur sicriu, iar situația îi pune în dificultate pe preoţi, care nu pot oficia o slujbă normală pentru un sinucigaş, dar sunt nevoiţi să o facă pentru cei mici.

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu.

Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin pentru adevarul.ro.

Vizualizări: 1,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: