Diaspora

Maia Sandu: Rusia pregătește o lovitură de stat în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut luni acuzații grave la adresa Rusiei. Aceasta susține că a primit informații conform cărora Moscova ar urma să pregătească o lovitură de stat în Moldova.

„Planul Rusiei nu este unul nou. Tentative de subminare a statului au existat și în toamna anului 2023, dar nu și-au atins obiectivul datorită intervențiilor prompte ale instituțiilor noastre. (...) Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu implicare militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente și luare de ostatici. Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

În operațiune ar urma să fie implicate forțe interne asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, dar și cetățeni din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru. 

„Scopul este punerea țării noastre la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană”, a punctat Maia Sandu, într-un briefing de presă, la două zile după ce l-a nominalizat ca premier pe Dorin Recean, consilierul său pe probleme de securitate.

 

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: