Social

Mai mulți bani pentru elevii olimpici

Executivul a aprobat joi o ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea legii educaţiei naţionale și prorogarea unor termene. În baza noilor modificări, ar urma să fie majorat cuantumul stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe școlare.  

Astfel, elevii care vor obține premiul 1 la olimpiadele naționale vor primi 1000 lei, 700 lei-premiul al II-lea, 500 lei-premiul al III-lea, iar cei care vor obține mențiuni vor primi 300 de lei. 

De asemenea, a mai fost stabilit un cuantum de 200 de lei/zi/participant pentru finanţarea organizării olimpiadelor naționale școlare. Finanțarea se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei. 

O altă prevedere este aceea că absolvenții clasei a-VIII- a vor putea  fi înscriși în clasa a –IX-a, fără susținerea evaluării naționale,  dacă au obținut locul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației sau au obținut premii la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.  

Elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea corespondentă specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale. 

Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: