Actualitate

Lider: Temerea mea este că nu o să avem bani de salarii

Un cunoscut lider sindical din Complexul Energetic Oltenia se întreabă cât timp va mai avea compania bani pentru salariile angajaților. Întrebarea vine din mai multe motive, unele legate de producția din ce în ce mai mică, altele de creșterea costului cu certificatele de carbon.

“Temerea mea este că nu o să avem bani, la cum producem, să plătim salariile. În afară de Cariera Roșiuța, toate celelalte sunt în piuneze”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, la un post de televiziune.

Taxa pentru certificatele de carbon a însemnat 315 milioane de euro, în condițiile în care compania a produs anul trecut doar 8 TW. Statul a dat un ajutor de doar 241 de milioane de euro, diferența fiind suportată de CE Oltenia. “Ajutorul s-a dat pentru o taxă, dar bani pentru piese, pentru echipamente nu sunt. Nu suntem subvenționați, noi primim ajutorul ăsta pentru certificate”, a mai spus Pîrvulescu.

Acesta susține că doar Cariera Roșiuța mai produce normal, restul încă nu au fost deblocate. “Singura carieră care mai merge este Roșiuța, în rest toate sunt pe burtă. Asta s-a vrut, să se ajungă aici. Lupoaia producea 350.000 de tone pe lună, acum mai produce 60.000”, a spus Pîrvulescu.

Concluzia liderului sindical nu mai are nevoie de niciun comentariu: “Noi trăim acum începutul sfârșitului și trebuie să recunoaștem. Că ne convine sau nu”.

Vizualizări: 3,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: