Social

Lăzi cu cârnați și organe de porc, depozitate direct pe paviment

Amenzi în valoare de zece mii de euro au aplicat inspectorii sanitar-veterinari gorjeni unor unități alimentare din Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Țicleni și Turceni.

Zece mii de lei amendă a primit un supermarket care avea la vânzare ficat ambalat, în termen de valabilitate, dar care avea modificări de culoare și miros, fiind un sortiment cu grad ridicat de perisabilitate.

Alte două supermarketuri au fost amendate tot cu câte zece mii de lei, pentru că unele produse erau depozitate nesectorizat, în sensul că au fost produse din carne lângă ouă și produse lactate, iar altele erau dispuse pe un palet etajat, fapt ce putea favoriza deprecierea prin deteriorarea ambalajelor produselor.

O altă amendă de zece mii de lei a primit un magazin alimentar, unde rafturile din camera frigorifică erau corodate, existând risc de contaminare a produselor din carne.

Cu 1.200 lei a fost amendat un magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală. Navetele cu cârnați proaspeți și organe de porc erau așezate direct pe paviment.

Am mai fost amendate și două pizzerii, cu câte 1.200 de lei, problemele fiind legate de lipsa de igienă.

Vizualizări: 1,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: