Social

„Judecători” pentru o zi

Câțiva elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au avut parte de o experiență inedită. Ei au avut posibilitatea să ia contact cu viața de judecător al Tribunalului Gorj. Totul a fost posibil în cadrul programului „Școala Altfel”.

Judecătoarele Andreea Titerlea, Ioana Mălăescu și Raluca Preda au fost cele care le-au dezvăluit pe elevilor detalii despre activitatea de zi cu zi a magistraților.  

 

„Elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a de la Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” au avut parte de un alt fel de educație în cadrul programului Școala Altfel, Tribunalul Gorj fiind punctul de atracție al zilei. Cu această ocazie, elevilor li s-au prezentat de către jud. Andreea Titerlea, Ioana Mălăescu și Raluca Preda aspecte legate de activitatea profesională a magistraților, inclusiv modalitățile de acces în profesie, dar și chestiuni legate de traficul și consumul de droguri, traficul de persoane, infracțiuni săvârșite în mediul on-line.

De asemenea, Sorin Vezure, şef serviciu la Direcţia Naţională de Probaţiune, a vorbit elevilor despre consecințele răspunderii penale în cazul minorilor, infracțiuni rutiere dar și despre atribuțiile Serviciului de Probațiune.

Au fost prezentate materiale PowerPoint, filme educative, fiind folosite diverse materiale didactice precum tratate de specialitate, coduri, dosare civile și penale, inclusiv ochelari care simulează efectul consumului de droguri și de alcool.

Totodată, elevii au vizitat o sala de ședință, unde au primit explicații în legătură cu modul de desfășurare al procesului civil și penal, despre regulile de procedură și despre organizarea sălii de judecată.

Elevii au avut posibilitatea de a se fotografia îmbrăcați în roba de judecător, de a ocupa locurile destinate organelor judiciare și participanților la proces, inclusiv in boxa acuzaților.

Discuțiile au fost interactive, elevii adresând întrebări și exprimându-și entuziasmul față de informațiile primite”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Profesorii coordonatori ai acestei activități din cadrul programului „Școala Altfel” au fost Daniela-Ileana Vîlceanu, Claudiu Mărăcine, Cristina Goanță și Elena Velțan.

Vizualizări: 842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: