Actualitate

Își ia banii pe două luni de concediu, după pensionare

O fostă angajată a grădiniței Vis de Copil din Târgu Jiu a reușit să câștige în instanță contravaloarea a 64 de de zile de concediu de odihnă, pe care nu le-a efectuat.

Salariata s-a pensionat în luna septembrie a anului trecut. “Susține că i-au fost achitate drepturile salariale corespunzătoare contractului de muncă, mai puțin cele aferente concediului de odihnă neefectuat. A solicitat printr-o cerere scrisă achitarea acestor drepturi bănești, însă acestea i-au fost refuzate fără vreun motiv temeinic.

A învederat că prin adeverința nr. 2141/09.09.2021, angajatorul i-a confirmat numărul de zile de concediu de odihnă neefectuat, în cuantum de 64 de zile, însă nu a aprobat compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat și achitarea acestuia.

Conform art. 146 lit. c din Codul Muncii, ”Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă”. Or, în situația dată sunt îndeplinite cele 2 condiții prevăzute pentru aplicarea art. 146 lit. c din Codul Muncii; pârâta a confirmat că din evidențele sale rezultă că reclamanta are 64 de zile de concediu de odihnă neefectuate la data de 1.09.2021 și contractul de muncă a încetat la data de 01.09.2021”, se arată în documentul de la instanță.

Tribunalul Gorj i-a admis cererea și obligă grădinița să îi plătească zilele de concediu neefectuate.

Vizualizări: 6,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: