Ultima oră

Internatul unui liceu s-a prăbușit peste copii

Un perete al internatului Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiul Secuiesc s-a prăbuşit. Mai mulți copii au fost prinși sub dărâmături. Zeci de pompieri au fost mobilizați la fața locului.

actualizare: Trei victime au fost extrase dintre dărâmături în urma prăbuşirii unui perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiul Secuiesc, una dintre acestea aflându-se în stop cardio-respirator. Este vorba de fete de 15-16 ani. Căutările continuă.

actualizare 1: Tânăra aflată în stop cardio-respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale, potrivit ISU.

actualizare 2: Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Autorităţile au comunicat verbal cu a patra victimă. Aceasta a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale.

”A fost extrasă şi cea de-a patra victimă, este inconştientă, a fost predată echipajelor medicale de la faţa locului”, a transmis IGSU.

actualizare 3: Este anchetă după prăbușirea zidului internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, în urma căruia un elev a murit. IPJ Harghita face cercetări pentru ucidere și vărămare corporală din culpă.

„La data de 18 decembrie, în jurul orei 16:10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la internatul unui liceu din localitate s-ar fi prăbușit un perete, peste mai multe persoane.

 
Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că reprezentanții unei societăți comerciale ar fi executat, cu utilaje specifice, o lucrare de amenajare a terenului din jurul internatului.

Se pare că, din cauza vechimii clădirii și a stării de degradare, partea din mijloc a imobilului, de aproximativ 100 de metri pătrați, a colapsat și s-a prăbușit, moment în care ar fi surprins patru persoane, trei fete, două în vârstă de 16 ani și una în vârstă de 17 ani, și un băiat, în vârstă de 17 ani, toți rezidenți în clădire.

 

În urma activităților de excavare manuală a molozului s-a reușit extragerea în siguranță a celor două tinere de 16 ani. Ulterior a fost extrasă și cea de-a treia fată.

Aceasta era în stare de inconștiență și i-au fost aplicate manevre de resuscitare. A fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

S-a reușit și scoaterea de sub dărâmături a tânărului de 17 ani. Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiindu-i declarat decesul. David, adolescentul de 17 ani era crescut doar de mamă. Pe 25 decembrie, chiar de Crăciun, ar fi împlinit 18 ani. 

 

În cauză, prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc a dispus efectuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: