Actualitate

Închiderea unui bloc energetic lasă 150 de oameni pe drumuri

Blocul energetic nr. 8 de la termocentrala Ișalnița a Complexului Energetic Oltenia va fi închis în 2021, potrivit planului de restructurare. Liderii de sindicat susțin că 150 de oameni vor rămâne pe drumuri.

Salariații au decis să se alăture protestelor pornite luni la Târgu Jiu și să picheteze Prefectura Dolj în perioada 22-25 februarie, alături de colegii lor de la Termocentrala Craiova II. Salariații de aici sunt nemulțumiți de faptul că unitatea va fi externalizată în 2023. “Având în vedere că CET Craiova II, componentă a Complexului Energetic Oltenia, va fi externalizată în baza Planului de restrcuturare elaborat de societatea mai sus menționată, lucru care va duce la disponibilizări de personal și la punerea în pericol a alimentării cu energie termică a orașului Craiova, precum și faptul că pe rolul Camerei Deputaților se află un proiect de lege deja adoptat de Senatul României cu privire la reducerea vârstei de pensionare a lucrătorilor din sectorul de producere a energiei termice și electrice, vă rog să autorizați o pichetare a Prefecturii din Craiova și a sediilor partidelor politice”, arată sindicatul de la Craiova II.

Protestele au continuat miercuri și la Târgu Jiu, acolo unde zeci de salariați ai Complexului Energetic Oltenia au pichetat prefectura. Ei cer în primul rând reducerea vârstei de pensionare.

Vizualizări: 3,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: