Eveniment

Încătușat la spate, și-a imprimat singur bocancul pe față

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a demarat cercetări după ce un gorjean a susținut că a fost bătut sâmbătă noaptea în secția de poliție de la Țicleni. Este cercetat atât gorjeanul, sub acuzația de ultraj, cât și polițiștii și jandarmii implicați.

Nicolae Bobină are 36 de ani și este brancardier la spitalul din Târgu Cărbunești. Sâmbătă seara, aflându-se într-un club din Țicleni, acesta a avut o dispută verbală cu administrația localului, cauza fiind modalitatea de achitare a notei de plată. El susține că a cerut să achite nota cu cardul, dar că angajatul i-a cerut cash. În scurt timp a intervenit copilul proprietarului care l-a scos afară din local, unde, spre ghinionul lui era așteptat de un echipaj mixt al poliției și jandarmeriei. A fost luat pe sus, vârât în dubă și dus la sediul de poliție.

După ce l-au bătut bine, a fost dus la spitalul din Târgu Cărbunești, unde polițiștii le-au spus cadrelor medicale că respectivul s-a lovit singur!!! 

Cum talpa de bocanc se vede clar imprimată pe obrazul lui Bobină, încercăm să ne imaginăm ce figură de yoghin priceput a făcut acesta, cum a reușit, încătușat la spate, să ridice un picior și să se "pălmuiască" cu acesta peste față, de-a rămas cu urme vizibile și după două zile. Ba și-a lăsat urme de bocanc și pe piept. Despre alte contuzii nu mai discutăm...

Bărbatul recunoaște că l-ar fi mușcat de deget pe un jandarm care i-a pus mâna la gură să nu mai țipe, dar susține că a făcut-o deoarece nu mai putea respira. 

“În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a dispus efectuarea de verificări de către Compartimentul Control Intern”, a comunicat IPJ Gorj.

Bobină a fost internat inițial la Urgențe, dar apoi a fost transferat la secția de Psihiatrie, a spitalului din Târgu Cărbunești. Acesta este hotărât să scoată certificat medico-legal și să depună plângere. 

Așa cum am mai spus, sunt momente în care poliția/ jandarmeria chiar trebuie să intervină brutal, dar nu putem face din asta o practică. Dacă individul nu prezintă un grad de risc, nu recurge la violență, ci doar te irită că dă din gură, nu putem spune că se justifică o intervenție brutală. 

Colac peste pupăză, pentru a justifica excesul de zel, organele îi mai fac și un dosar de ultraj, pentru că nu a acceptat să stea cu bocancul pe cap și cu mâna la gură. 

P.S.: Prea puține patrule de intervenție știu să gestioneze lucrurile, pregătirea lasă de dorit, nu are sens să mai spunem că, dacă este implicat vreun "șmecher", se roagă de el să părăsească localul, dar când prind un fraier, pușcă smardoiala în ei. Nasol!

Vizualizări: 4,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: