Social

Încă un miner care a apucat doar trei luni de pensie

Patru săptămâni au protestat minerii și energeticienii la Târgu Jiu, pentru a cere reducerea vârstei de pensionare. Și viața le oferă în fiecare zi un argument. Ba moare un salariat, ba află de un coleg pensionar care abia a apucat câteva luni de pensie. 

Este și cazul unui miner de la Cariera Roșia, pensionat recent. “Colegii de la Cariera Roșia m-au rugat să scriu despre ultimul lor coleg decedat la 3 luni după ce a ieșit la pensie. Este vorba despre Magereanu Gheorghe (Bebe), 57 de ani, care ultima dată a lucrat ca lăcătuș de utilaj pe halda 2, Roșia. A ieșit la pensie anul trecut în decembrie, la vârsta de 57 de ani, după 38 sau 39 de ani de contribuție la sistemul de pensii, și știind că pensia vine abia la 3 luni după decizie, cred că nici nu a apucat primul cupon, sărmanul nostru coleg”, a scris pe pagina de socializare Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Doar în această săptămână au murit doi salariați ai Complexului Energetic Oltenia, unul avea cancer, altul o boală pulmonară, peste care s-a suprapus infecția cu coronavirus. 

Cine știe câte cazuri or fi, pentru că în mod cert nu toate ajung în atenția publică. “Aceasta este realitatea crudă a genocidului social, datorată faptului că minerilor și energeticienilor nu le sunt recunoscute condițiile speciale de muncă și astfel s-a ajuns ca acești oameni să muncească până la moarte”, este semnalul de alarmă tras de Manu Tomescu.

Vizualizări: 5,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: