Social

Încă șapte oameni refuză adăpostul social

Un om a murit de frig în Târgu Jiu, la doar 54 de ani, după ce a refuzat două seri la rând să meargă în adăpostul social, dar asta nu i-a speriat pe ceilalți oameni ai străzii. Alți șapte au refuzat să meargă la Casa Iris, unde au căldură, pentru că preferă alcoolul.

“Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, polițiștii locali continuă acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, în scopul încredințării acestora serviciului public de asistenţă socială”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Astfel, începând cu luna noiembrie 2022, până în prezent, pe raza municipiului Târgu Jiu au fost depistate șapte persoane fără adăpost care și-au improvizat diferite locuri de dormit în staţii de autobuz, clădiri dezafectate sau intrări în scări de bloc.

Din păcate, toate cele 7 persoane au refuzat să meargă la Centrul Social de Urgență pentru Persoanele Fără Adăpost "Casa Iris".

“De asemenea, precizăm că persoana fără adăpost care a decedat în data de 21.12.2022 a fost depistată de polițiștii locali în 11, 12, 18, 19, respectiv 20.12.2022, însă aceasta a refuzat să fie cazată la "Casa Iris". Acţiunile pentru identificarea persoanelor fără adăpost vor continua pe tot parcursul sezonului rece și sperăm ca măcar o parte dintre acestea să accepte internarea, pe timp, de noapte, în centrul special amenajat”, a menționat sursa citată.

Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: