Social

Încă o picătură din oceanul de afaceri făcute în pandemie

Primăria Negomir din județul Gorj a depus anul trecut, în plină pandemie, un proiect pentru achiziția de măști și dezinfectant în școli.

Proiectul finanțat din bani europeni a fost aprobat abia acum, când auzim de valul 4 doar la televizor, că toată vara nu au fost zece infectări în tot Gorjul.

În cadrul proiectului de 1,3 milioane de lei, autoritățile locale trebuie să achiziționeze aproximativ 80.000 de măști, sute de litri de dezinfectant, dar și alte echipamente obligatorii în pandemie.

”Trebuie să achiziționăm undeva la 79.744 de măști, pentru că s-a făcut calculul ca fiecare copil să folosească câte trei în fiecare zi de școală”, este una din explicațiile primarului.

Vă dați seama, au băgat de gât câte trei măști pe zi de fiecare copil, ca să consume niște bani europeni. Oare câte afaceri de acest tip sunt în România, câte sunt în Europa, câte sunt în lume?

V-am făcut la un moment dat un calcul că România va cheltui trei miliarde de euro doar pentru achiziționarea de vaccinuri, că a fost obligată să comande 120 de milioane de bucăți. Dacă mai punem cheltuielile cu centrele care stau mai mult goale, dublăm costurile.

Pandemia a fost doar pentru România o afacere de zeci de miliarde de euro, iar dacă adunăm toate costurile din lume, înțelegem mai ușor de ce tot forțează unii valul 4, ba chiar am citit undeva că va dura până în 2028. Vorbim de bani mulți și de controlul populației, de limitarea mișcărilor de stradă, a opoziției la globalizare și la marea finanță mondială.

Vizualizări: 1,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: