antiVirale

Hore în jurul focului de tabără, pe Transalpina

Zeci de novăceni și turiști au jucat în jurul focului de tabără în cea de-a doua zi de Paște. Au participat la petrecerea gospodarilor, care a fost organizată la ieșirea din Novaci, pe Transalpina. 

 

 

Fiecare petrecăreț a adus de acasă mâncare și vin. Băcița Mărioara Babu a pus pe foc un ceaun de tocan de oaie, preparatul care a făcut-o celebră și le-a oferit câte o porție celor care au participat la petrecere.  „Am adus un ceaun de tocan de oaie, cozonac, mămăligă, brânză. Ne dorim să devină tradiție”, a spus băcița. „Prin acest eveniment vrem să unim mai mult comunitatea și să nu uităm de tradiții și de obiceiuri și că e bine să fim împreună de sărbători”, a subliniat Elena Basarabă, cea care a avut ideea organizării acestui eveniment. 

 

 

Lăutarii au întreținut atmosfera până seara târziu și mesenii s-au prins în horă în jurul unui foc de tabără. „Eu sunt turist. Vin din Prahova. De la 300 de kilometri distanță. Am venit special să fac Paștele în Gorj, să îmbrac hainele populare și să gust din preparatele locale care sunt minunate”, a spus un turist. „E un eveniment inedit. Jucăm, mâncăm, ciocnim ouă roșii aici pe deal lângă foc”, a mărturisit un alt turist.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: