Actualitate

Fost supraveghetor CEO: Este un atentat la siguranța energetică națională!

Fostul membru din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, Gabriel Giorgi, este total nemulțumit de modul în care a fost făcut Planul de Restructurare al companiei energetice de la Gorj.

Giorgi spune că cei care au întocmit acest plan nu au ținut cont de studiul de adecvanță făcut de cei de la Transelectrica, iar din această cauză este pusă în pericol siguranța sistemului energetic național.

„În momentul în care a fost făcut Planul de Restructurare, cei care au realizat acest plan nu au ținut cont de studiul de adecvanță al celor de la Transelectrica. Din punctul meu de vedere, acest lucru reprezintă un atentat la siguranța energetică națională a României. Cei de la Transelectrica spun că, până în 2035, au nevoie de 1500 de MW la Complexul Energetic Oltenia și nu a ținut nimeni cont de treaba asta”, a declarat Giorgi.

 

Grupurile energetice pe bază de cărbune ar urma să intre în rezervă de capacitate din anul 2026, conform Planului de Restructurare semnat cu Comisia Europeană. Nici carierele miniere nu scapă de măsurile prevăzute în planul respectiv, urmând ca de la începutul anului viitor să se înceapă închiderea lor.

 

Vizualizări: 1,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: