Actualitate

Formare profesională pentru mii de salariați

Complexul Energetic Oltenia este ca o corabie în mijlocul furtunii. Pe de o parte este aplicat planul de închidere, pe de altă parte sunt luate măsuri de siguranță pentru cazul în care politica se schimbă și activitatea trebuie să continue. Nimeni nu este sută la sută sigur că se scufundă, la fel cum nimeni nu este sigur că scapă.

Pe măsură ce sute de oameni se pensionează lunar, pe măsură ce grupuri energetice și cariere miniere intră în conservare, continuă și pregătirea profesională a salariaților, așa cum se obișnuia an de an.

Numai anul trecut 4.188 salariați au beneficiat de formare profesională, astfel: 3.561 salariați au parcurs programe de formare profesională cu formator intern; 627 salariați au parcurs programe de formare profesională cu formator extern.

55 salariați au absolvit la finalul anului trecut programul de formare profesională calificare nivel II, excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate. De asemenea, 22 salariați au absolvit programul de calificare excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate, desfășurat în cadrul UMC Motru.

Cursurile de formare au continuat și în acest an, mai ales pentru noii angajați, deși nimeni nu știe dacă societatea le mai poate oferi un loc de muncă și după 1 ianuarie.

Vizualizări: 4,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: