Actualitate

Fermier amendat de DSV Gorj. Motivul!

Proprietarul unei exploatații non-profesionale de animale din județul Gorj a fost amendat de inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare (DSV). 1.600 lei este sancțiunea primită de fermier, după ce inspectorii au aflat că a sacrificat oi și capre fără a notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit și fără a preda crotaliile animalelor. 

 

În urma unor controale desfășurate în ultima săptămână, inspectorii DSV Gorj au aplicat 6 amenzi unor operatori sau persoane fizice din Cătunele, Polovragi, Rovinari și Stănești. Trei amenzi a câte 720 lei fiecare au fost date conducătorilor unor autoutilitare, pentru transportul unor păsări cu mijloace de transport neautorizate. 

 

De asemenea, o farmacie veterinară a fost amendată cu 1000 de lei, pentru eliberarea de medicamente fără prescripție medicală. O altă sancțiune, de 1200 lei, a primit-o angajata unui magazin alimentar, întrucât nu a prezentat fișa de aptitudini pentru a face dovada verificării epidemiologice periodice la o unitate medicală specializată.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: