Social

Două parcuri din Târgu Jiu vor fi reamenajate

Două parcuri din zona de sud a municipiului Târgu Jiu vor fi reamenajate. Municipalitatea a încheiat contracte de lucrări de arhitectură peisagistică cu o firmă din Craiova, SC Oltenia Garden SRL, ce vizează zona adiacentă străzilor Săvinești și Mioriței.

Investiția din zona străzii Săvinești va fi realizată pe o suprafață de 1543 mp, din apropierea Liceului cu Program Sportiv. Lucrările au ca scop creșterea atractivității spațiilor de recreere, susțin autoritățile. ”Se propune realizarea unor compoziții care să ducă la îmbunătățirea calității mediului, prin plantarea unui număr semnificativ de arbori, arbuști, specii floricole, zone înierbate, asigurarea de material dendrologic de calitate, toaletarea arborilor și arbuștilor existenți, realizarea unui sistem performant și automatizat de irigații a spațiilor verzi, montarea de mobilier stradal de calitate”, se arată în memoriul tehnic aferent investiției din zona Săvinești. 

Investiția din zona străzii Mioriței vizează o suprafață de 1400 mp, din vecinătatea Școlii Gimnaziale ”Pompiliu Marcea”. 

Vechea fântână arteziană din zonă ar urma să fie spartă, urmând ca groapa să fie umplută cu pământ fertil. În celălalt capăt al parcului este un spațiu de joacă la care vin zilnic numeroși părinți cu copii. În cazul acestuia, municipalitatea vrea să elimine plăcile de tartan existente. Noul strat de protecție va fi executat din tartan aplicat pe o placă din beton. ”Pentru efectuarea lucrărilor la locul de joacă, toate echipamentele deja montate vor rămâne pe poziție și se vor proteja cu folie de polietilenă pentru protejarea acestora în timpul turnării betonului și a aplicării suprafeței de tartan”, se arată în memoriul tehnic. 

Investițiile se ridică la peste 177 mii euro. 

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: