Eveniment

Doi șefi de post, băuți la serviciu

Situație neobișnuită în județul Olt. Doi șefi de post au fost găsiți băuți la serviciu.

Un cetățean a sunat ieri la 112 să anunțe că șeful Postului de Poliție Brâncoveni este în stare de ebrietate, în postul de poliție, în hainele de serviciu. 

În urma apelului la 112, un echipaj de poliție s-a deplasat la Brâncoveni, l-a testat pe polițistul reclamat, stabilind că acesta, într-adevăr, consumase băuturi alcoolice.

„La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că șeful Postului de Poliție Brâncoveni s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliție. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina. Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program”, au transmis reprezentanții IPJ Olt, la solicitarea Adevărul cu privire la acest caz.

Polițistul, deși nu a comis nicio infracțiune, este cercetat acum de Biroul Control Intern. El nu se află însă la prima abatere de acest gen. De Bobotează a mers băut atunci când cerceta un furt de cereale.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, au completat reprezentanții IPJ Olt.

Situația s-a complicat însă nu doar pentru polițistul din Brâncoveni, ci și pentru colegii cu care acesta ar fi băut.

Concret, polițiștii alertați prin 112 ar fi aflat că șefului de post din Brâncoveni i-ar fost coleg de beție șeful Postului de Poliție din Strejești. Așa se face că ultimul a fost, la rândul lui, localizat, fiind oprit în trafic. Colegii i-au cerut să sufle în alcooltest, însă polițistul a refuzat.

„Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție. Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt. 

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: