Actualitate

Divizare simetrică sau asimetrică la CE Oltenia?

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat contractarea unei firme de consultanță care să se ocupe de divizarea societății. Termocentrala Craiova II, care alimentează capitala județului Dolj cu agent termic, va fi separată de CE Oltenia.

Suma aprobată pentru serviciile de consultanță este de 675.000 de lei.

Dacă inițial se vorbea de divizarea simetrică a societății, în sensul în care noile societăți să aibă același acționariat, acum consultanța este pentru “divizare simetrică sau asimetrică”.

Fondul Proprietatea a cerut o divizare asimetrică, a spus managerul CE Oltenia, Daniel Burlan. “Am avut discuții cu Fondul Proprietatea, care este acționar la Complexul Energetic Oltenia și dorea ca această externalizare să fie asimetrică, în sensul că nu ar dori acțiuni în noua societate, ci să rămână cu toate acțiunile în cadrul complexului. S-au lămurit că această divizare trebuie să fie simetrică”, a spus Burlan în noiembrie, la Gorj TV.

Se pare că lucrurile s-au mai schimbat de atunci și am putea să discutăm de o divizare asimetrică a CE Oltenia. Fondul Proprietatea, deși acționar minoritar, a arătat de multe ori că face regulile la această companie.

 

Vizualizări: 3,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: