Politică

Demisie la vârful SRI

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele. El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

„Pietrificarea în funcţie nu este bună. Ea poate duce la setarea de obiective greşite pentru instituţie, la confundarea funcţiei cu persoana care o deţine. Nu vreau să evit abordarea frontală a unui subiect legitim dezbătut în spaţiul public. Nu cred că este bine pentru democraţie ca o persoană să concentreze expunerea la informaţie secretă pentru un timp îndelungat. Consider că din moment ce mi-am atins obiectivele propuse, nu există niciun raţionament să continui să ocup această funcţie. Am reuşit restructurarea instituţiei, am promovat o nouă generaţie în funcţiile de conducere şi am pus la dispoziţia societăţii informaţii din Arhivele Fostei Securităţi”, a afirmat Eduard Hellvig, luni într-o declaraţie de presă.

În ultima vreme au circulat zvonuri privind o posibilă preluare a șefiei PNL de către Hellvig.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind conferirea Ordinului Naţional Steaua României în grad de Comandor directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: