Eveniment

Defrișare cu aviz? Două camioane cu lemne, oprite în trafic

Un transport de lemne a fost oprit luni seara la intrarea în Târgu-Jiu, în Iezureni. Un bărbat a sesizat poliţia spunând că cele două camioane transportă lemnul ilegal, fără avize. A aflat asta din aplicația SUMAL 2.0, recent implementată.

"Se pare că instituţiile lucrează foarte greoi, spun asta pentru că, deşi nouă ni s-a transmis că transportul este ilegal şi nu există avize, poliţiştii din Târgu-Jiu şi de la Sadu susţin faptul că una dintre mașini ar avea aviz, cealaltă neavând" spune bărbatul într-o filmare pe Facebook 

Cele două camioane au fost verificate în aplicaţia SUMAL 2.0, figurând cu avize ambele, spune Poliția, dar rămâne de văzut cât de bine funcţionează această aplicaţie.

"Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au verificat legalitatea ambelor transporturi de material lemnos în aplicația SUMAL 2.0, fiind constatat faptul că amândouă dețineau avize valabile, cantitatea transportată fiind de aproximativ 65 mc. 

Totodată, s-a constatat că, pentru cele două transporturi fuseseră emise avize separate pentru însoțire de la locul de recoltare până la depozitele societăților comerciale din județul Hunedoara, respectiv pentru însoțire cu proveniență depozit”, a transmis IPJ Gorj.

Poliția a menționat faptul că, potrivit prevederilor HG 497/2020, pentru fiecare transport de material lemnos este obligatorie emiterea de avize de însoțire distincte de la locul recoltării până în depozitul de material lemnos, iar expedierea din depozit a materialului lemnos se face după recepționarea acestuia, doar în baza unui alt aviz de însoțire valabil până la noul loc de destinație.

“Astfel se explică faptul că pentru autovehiculele de transport menționate mai sus au fost emise mai multe avize de însoțire a lemnului, respectiv de la locul de recoltare până în depozitele societăților comerciale și, ulterior, câte un aviz valabil de la ultimul depozit până la destinatarul din județul Argeș", a transmis IPJ Gorj

Cetățeanul care a sunat la 112 a spus într-o filmare postată pe pagina de socializare că pentru prima mașină avizul era expirat de la ora 19.00, iar pentru a doua la 21.59. Mașinile au trecut pe la Poliția Sadu în jurul orei 22.12, a menționat acesta.

Vizualizări: 1,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: