Eveniment

Cutremur la Târgu Jiu. update: A fost și replică

Un cutremur puternic s-a resimțit în urmă cu câteva minute la Târgu Jiu. Seismul de 5,2 grade pe scara Richter a avut epicentrul în comuna Runcu, din județul Gorj.

În municipiu s-a simțit destul de puternic. Și la Craiova ar fi fost simțit.

actualizare: În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

"Pana in acest moment nu avem solicitari prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenta 112. Preventiv, s-a dispus ca echipajele sa mearga in teren pentru misiuni de recunoaștere/patrulare pentru indentificarea eventualelor probleme", a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

actualizare 1: Cititorii ne scriu că seismul s-a simțit la Rovinari, Târgu Cărbunești, Slivilești, Reșița, Severin, Vladimir, Novaci, Stejari, Peștișani, Urdari, Motru.

Sunt zone din Târgu Jiu în care oamenii au ieșit din blocuri, de teama unor replici.

actualizare 2: Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a anunțat Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU) după cutremurul de 5,2 produs luni după-amiaza în județul Gorj.

 

În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a transmis IGSU

Instituția transmite că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, a mai transmis IGSU.

actualizare 3: După primul cutremur de 5,2 grade Richter de luni, 13 februarie 2023 în România, a venit și o replică.

În ziua de 13.02.2023, 17:21:14 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un nou cutremur. De această dată, vorbim de un seism slab cu magnitudinea ML 3.0, la adâncimea de 15 km.

actualizare 4:: Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km și de 3.0 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeași zonă seismică (Oltenia, județul Gorj), informează ISU Gorj.

actualizare, ora 18.00: La mai bine de o oră de la producerea seismului, încă sunt sute de oameni în fața blocurilor, în cartierele din Târgu Jiu. Aceștia spun că se tem de replici, dar replicile au fost deja, doar că nu s-au simțit.

Vizualizări: 7,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: