Social

Cum vor fi recuperate lecțiile din timpul grevei!

Orele pierdute de elevi pe timpul grevei profesorilor vor putea fi recuperate, Ministerul Educației având o soluţie de recuperare a orelor pierdute în luna iunie.

Directorii unităților de învățământ au căutat soluții pentru a pune în program mai multe ore, în condițiile în care vineri este ultima zi de școală, iar elevii din anii terminali au intrat deja în vacanță.

Este vorba de orele pierdute în luna iunie, pentru că pentru luna mai, atunci când profesorii au început greva, salariile au fost deja încasate. Sunt în total șapte zile, pe care cadrele didactice le pot recupera în trei zile. Cu excepția claselor din ani terminali, profesorii pot preda până vineri inclusiv, respectiv până săptămână viitoare pentru clasele cu filieră tehnologică.

Ligia Deca, ministrul Educației a explicat procedura de recuperare este lăsată la latitudinea şcolilor: ”Ceea ce am lăsat la latitudinea unităților de învățământ, în funcție de infrastructură, situație, câți profesori au fost la protest, câți elevi au, este posibilitatea unor recuperări”.

Ministerul nu a propus o formulă pentru recuperarea materiei, iar directorii nu știu cum să facă programul astfel încât profesorii să nu muncească mai multe ore decât este legal.

În unele școli, elevii nu au fost anunțați că vor recupera orele pierdute, mai ales că mulți sunt deja prinși cu festivitățile de sfârșit de an.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: