Actualitate

Cum se numesc noile firme înființate de CE Oltenia

Nouă firme noi cu activitate în energie vor apărea curând în Gorj, ele având în acționariat Complexul Energetic Oltenia și OMV Petrom respectiv Tinmar Energy.

Este vorba de firmele de tip SPV, prin care vor fi înființate parcurile fotovoltaice din Gorj și Dolj și grupul pe gaze de la Turceni.

Au fost alese denumirile noilor firme. Acestea sunt: Parc Fotovoltaic Ișalnița SA, Solarist Tismana 2 SA, Parc Fotovoltaic Tismana I SA, Parc Fotovoltaic Rovinari Est SA, Parc Fotovoltaic Rovinari SA, Parc Fotovoltaic Turceni SA, Parc Fotovoltaic Pinoasa SA, Parc Fotovoltaic Bohorelu SA, Centrala în Ciclu Combinat pe Gaz (CCGT) Turceni SA.

Toate au sediul social în Târgu Jiu, str. Victoriei, nr. 22.

Acționarii CE Oltenia vor aproba într-o ședință extraordinară programată pentru data de 4 august acordurile acționarilor între compania energetică și societățile OMV Petrom și Tinmar Energy în vederea constituirii societăților pe acțiuni, dar și actele constitutive și aprobarea constituirii firmelor. 

Fiecare societate astfel creată va fi condusă de un Consiliu de Administrație compus din trei membri. Primii administratori vor fi numiți pentru un mandat de 2 ani. 

CE Oltenia va deține jumătate din acțiunile societăților mixte de tip SPV ce vor fi înființate în parteneriat cu OMV Petrom SA și 45% din acțiuni la cele la care partener este Tinmar Energy. 

Fiecare societate nou creată va avea un capital social de 90.000 lei, divizat în 9000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei. 

Vizualizări: 5,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: