antiVirale

Cum își bate joc Clotilde Armand de ziua lui Brâncuși

19 februarie este Ziua Națională Constantin Brâncuși. Sunt sute de manifestări frumoase în toată țara, dar și una care sfidează bunul simț.

Pe holurile primăriei sectorului 1, din Bucureşti, şi-au făcut apariţia nişte opere de artă făcute de studenți, niște drăcoaice fără sutien.

Nu ar fi nicio problemă, fiecare se exprimă cum vrea, progresiștii au stilul lor de a vedea arta. Dar, de ce a trebuit primărița să lege expoziția de ziua lui Brâncuși?

"Această expoziție este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Comuniștii au vrut să-i dărâme ''Coloana fără de sfârșit'' de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ''decadentă'' și au refuzat moștenirea lui", a scris Clotilde Armand pe facebook.

În schimb, la Târgu Jiu, autoritățile au redeschis magazinul cu suveniruri din Parcul Central. La Craiova,  va avea loc reprezentaţia spectacolului "Obsesii" în regia lui Yannis Paraskevopoulos în interpretarea Ceraselei Iosifescu. Și la Târgu Jiu va fi pus în scenă spectacolul “Sărutul”. Judeţul Vâlcea va găzdui un spectacol de proiecţii video dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi şi creaţiei sale. Iar exemplele pozitive pot continua.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: