antiVirale

Cum arată cel mai mare parc din Târgu Jiu

Cel mai mare parc din Târgu Jiu începe deja să prindă contur. Vorbim despre parcul amenajat în zona Narciselor, din municipiu, unde au fost plantați peste două mii de copaci și s-a pus gazon pe o suprafață de mai bine de zece hectare de teren. 

A fost instalat și sistemul de iluminat, au fost pregătite aleile și adus mobilierul urban. De asemenea, a fost realizat și un loc de joacă pentru copii. 200 de stâlpi cu lămpi cu tehnologie led sunt în noul parc ce își va deschide curând porțile pentru târgujieni. 

"2500 de copaci au fost plantați, s-a așternut gazon pe o suprafață de peste 10 hectare, a fost montat un amplu sistem de irigații, am amenajat și un amfiteatru deosebit, unde vor avea loc concerte mai mici, dar avem și o zonă vastă pentru concerte mari și festivaluri.
Investiția mai cuprinde un punct de informare și de închiriat biciclete", a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

Parcul din zona Narciselor se întinde pe o suprafață de 12 hectare. Lângă acest parc, municipalitatea va construi cele 100 de blocuri cu locuințe ce vor fi destinate, în special, tinerilor din oraș. 

Amenajarea parcului a costat trei milioane de euro, fonduri europene. De anul viitor, aici vor fi organizate marile evenimente din oraș. Printre acestea, și Zilele Orașului ce s-au desfășurat până în acest an pe insuliță.

Vizualizări: 2,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: