Ultima oră

Crește salariul minim

Marcel Boloș, ministrul de Finanţe, a anunţat, miercuri, că guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut și salariul minim în sectorul construcțiilor la 4.500 de lei brut.

Oficialul nu a dat un termen privind majorarea salariului minim, fiind vehiculată data de 1 octombrie, iar, în ceea ce privește majorarea acestuia la 3.750 de lei brut de la 1 ianuarie, Boloş nu a confirmat dar nici nu a infirmat informația. Executivul analizează impactul acestei majorări asupra mediului economic din România.

„Este o discuție agreată în Coaliție. Nu știu să vă spun dacă de la 1 octombrie sau se va găsi o dată ulterioară, până la sfârșitul anului. Aici a existat un consens privind creșterea salariului minim și Coaliția va anunța oficial la momentul potrivit, respectiv de la 3.000 la 3.300 de lei la nivelul economiei în general și o creștere și un salariu minim special pentru sectorul construcții de la 4.000 la 4.500 lei brut lunar”, a afirmat Boloș la un post de televiziune.

 

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: