Eveniment

Condamnare pentru un hoț care a prădat un apartament din Motru

Un  bărbat din Mehedinți care a prădat apartamentul unei femei din Motru a fost condamnat la trei ani de închisoare. Mai mult, trebuie să-i plătească acesteia suma de 50.000 lei, pentru bunurile furate, pe care le-a vândut la scurt timp după ce le-a sustras.  

Fapta s-a petrecut în octombrie 2019, noaptea. Acesta a venit la Motru cu o mașină, cu intenția de a fura bunuri din apartamentele situate la parterul blocurilor.  A pus ochii pe un apartament care avea o fereastră rabatată. După ce a stat ore bune așteptând să vadă dacă este vreo mișcare prin casă, folosindu-se de un scaun de la o masă din spatele blocului, a intrat în locuința femeii de unde  a sustras mai multe bunuri. Prima dată a intrat în bucătărie. 

”De aici a luat un cuptor cu microunde și un aparat pentru făcut pâine, pe care le-a pus într-o plasă și le-a coborât în exteriorul ferestrei, la baza blocului. A căutat produse alimentare în frigider, însă nu a găsit ceea ce dorea, astfel că a mers pe holul apartamentului, de unde a luat o pereche de adidași marca Balenciaga, pe care a pus-o într-o plasă de rafie. A mers ulterior în sufragerie și de lângă televizor a luat suma de 100 lei, care se găsea într-un portmoneu și suma de 50 de lei ce se afla într-un rucsac de pe fotoliu, după care s-a deplasat la dormitor și din sertarele unei comode a luat trei cutiuțe cu bijuterii din aur, argint și metale neprețioase, doi recipienți cu parfum, două perechi de ochelari și trei ceasuri de mână, de damă și o brățară din aur de lângă televizorul aflat pe aceasta”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

În zilele următoare, acesta a vândut marea majoritate a bunurilor sustrase în târgul săptămânal din Drobeta Turnu Severin, unor persoane necunoscute. În luna iulie 2020, la locuința sa a fost efectuată o percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite bunuri provenind din alte furturi săvârșite de el pe raza municipiului Motru, care au fost ridicate de organele de poliție. Printre acestea au fost găsite bunuri care aparțineau femeii, care i-au fost ulterior restituite. 

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, mehedințeanul a recunoscut și a regretat fapta săvârșită. A și participat la reconstituirea dispusă de organele de poliție în cauză, indicându-le în detaliu modul în care a acționat. În timpul anchetei, proprietara le-a spus oamenilor legii că în momentul în care i-a fost spartă casa se afla la o nuntă împreună cu soțul său. 

Pe lângă faptul că va sta ani buni după gratii și că va plăti pentru bunurile furate de la femeia din Motru pe care aceasta nu le-a mai recuperat, magistrații au dispus și confiscarea sumei de 20.000 lei, dobândită din vânzarea bunurilor sustrase. Hotărârea pronunțată în 11 mai de magistrații Judecătoriei Motru poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare. 

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: