Social

Cetățeni terorizați de un adăpost clandestin de câini

Cetățenii care locuiesc pe strada Agriculturii din Târgu Jiu se plâng de faptul că sunt terorizați de un adăpost de câini ilegal, care funcționează de ani de zile în fostele depozite ICRA.

Un adăpost clandestin de câini din zona 9 Mai funcționează ilegal de mai mulți ani fără ca cineva să ia măsuri deși cetățenii din zonă se plâng de faptul că așa-zisul padoc este impropriu pentru animale dar îi afectează mai ales pe locatarii blocurilor din vecinătate nevoiți să suporte zgomotul și mirosul insuportabil.

Cetățenii din zonă au reclamat acest fapt dar autoritățile nu au luat nici o măsură pentru a opri activitatea padocului clandestin iar persoana care deține acest adăpost nu înțelege că activitatea sa produce disconfort cetățenilor din zonă.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că instituțiile cu atribuții în domeniu au pasat responsabilitatea de la una la alta. „Există cel puțin patru autorități care ar trebui să aibă competențe în situații de acest gen dar, exceptând Poliția Locală care a dat amenzi, toți ceilalți dau din umeri și spun că nu au competențe, pe lege, pentru a desființa un adăpost clandestin”, a declarat edilul, precizând că nu a fost autorizat un padoc pentru câini în zona respectivă și că există o instituție națională  ce nu își face treaba: “S-a înființat o instituție la nivel național, Poliția Animalelor. Este inadmisibil să angajezi personal, iar acest personal să spună că nu are niciun fel de competență. Constatăm că există un vid legislativ și, deși ai patru instituții care se ocupă de protecția cetățeanului, poate și de protecția animalelor, totuși nimeni nu poate să ia nicio măsură”.

O echipă de control formată din reprezentanți de la Poliția Animalelor, Poliția Locală, Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția de Sănătate Publică și comisari de la mediu au mers din nou în control la padocul clandestin, însă acesta nu a fost închis.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: